Bali Airport

bali airportDe luchthaven van Bali heet Ngurah Rai, maar wordt in de volksmond ook wel Denpasar International Airport genoemd. Het is één van de drie grootste internationale luchthavens van Indonesië. Jaarlijks verwerkt Denpasar Airport meer dan elf miljoen passagiers. Een groot deel hiervan bestaat uit toeristen. De luchthaven van Bali ligt vlakbij de badplaats Kuta en op vijftien kilometer afstand van de hoofdstad Denpasar.

Twee terminals

Het vliegveld van Bali heeft twee terminals. Een terminal voor binnenlandse vluchten en een voor internationale vluchten. De terminals zijn weer met elkaar verbonden door een corridor.

Bereikbaarheid

Vanaf de luchthaven is er een goede verbinding naar de hoofdstad Denpasar en de vakantiebestemmingen, als Kuta en Seminyak. De badplaatsen zijn bereikbaar met de auto, bus en taxi. Er rijden geen treinen op Bali.

Auto
De luchthaven ligt op rij-afstand van de badplaatsen en deze zijn met de auto goed bereikbaar. Er lopen geasfalteerde wegen naar Denpasar en Kota.

Bus
Voor de aankomsthal staan er bussen die regelmatig naar de toeristenplaatsen. Ook gaat er geregeld een stadsbus naar Denpasar. De bushalte van de stadsbus staat iets verder van de terminal af.

Minibus
Wanneer je met meerdere mensen reist, dan is het een optie om met de minibus, ofwel de Bemos, naar je accommodatie te reizen. Een ritje met de Bemos kost een paar euro. Deze busjes vertrekken op loopafstand van het luchthaventerrein.

Taxi
Met de taxi reis je snel en makkelijk naar je accommodatie toe. Net voor de terminal kun je bij de kiosk een taxi reserveren. Per bestemming wordt er een vast tarief gehanteerd. De taxirit betaal je van tevoren bij de kiosk. Het betalingsbewijs laat je weer aan de chauffeur zien. Een ritje naar Denpasar kost ongeveer 7 euro en naar Kuta 4 euro.

Auto huren
Je kunt natuurlijk ook een auto huren. In het luchthavengebouw zijn er meerdere balies van autoverhuurbedrijven te vinden. Je kunt hier onder meer een auto huren bij Avis, EuropCar, Budget Rent a Car, Sixt en Hertz.

Eten en drinken

Binnen en buiten de terminal zijn er veel eetgelegenheden en eetstalletjes te vinden. Hier kan je voor weinig geld een lekkere snack halen. Verder vind je op de luchthaven ook bekende ketens, zoals vestigingen van McDonald’s en KFC. Voor een kopje koffie ga je naar Starbucks of de koffieshop Black Canyon.

Winkelen

winkels bali airportOp de luchthaven kan je dutyfree shoppen in een van de vele winkels. Het winkelgebied ligt tussen de twee terminals. Het grootste deel hiervan bestaat uit souvenirwinkels waar je typische Balinese producten kunt aanschaffen. Ook al kan je hier taxfree shoppen, toch liggen de prijzen hier een flink stuk hoger dan in de winkels op Bali zelf.

Verloren en gevonden voorwerpen

De balie voor verloren en gevonden voorwerpen vind je bij de ingang van de terminal. Hier kan je eventueel ook je bagage opbergen.

Informatiebalie

In de aankomsthal is de informatiebalie gevestigd. Je kunt hier onder meer terecht als je vragen hebt over de vertrektijden of aankomsttijden.

Banken, geldwisselkantoren en overige services

Tussen de twee terminals zijn banken en geldwisselkantoren gevestigd. Hier kan je je euro’s omwisselen voor roepies. Op de luchthaven is ook een postkantoor en een apotheek gevestigd.

Eerste Hulp

In geval van nood kunt u een beroep doen op de Eerste Hulppost op de luchthaven. Deze is bereikbaar via de informatiebalie en de telefoons in de terminal.

Mindervaliden

De airport van Bali is toegankelijk voor mindervaliden. De terminals en de gates bevinden zich allemaal op de begane grond. Verder beschikt de luchthaven ook over aangepaste toiletten en er zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden.